Salata de rosii cu peste

Printeaza

Salata de rosii cu peste din: rosii, ceapa de apa, masline, cartofi fierti, peste afumat, otet, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Salata de rosii cu peste

  • 4 roşii de mărime medie
  • 2 cepe de apă
  • 100 g măsline
  • 2 cartofi fierţi
  • 1 peşte afumat de mărime medie (cam 100 g)
  • 2 linguri oţet
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile nu prea coapte (cu miezul mai tare), se taie felii şi se elimină partea mai zemoasă, cu sâmburi. Eventual feliuţele de roşii se mai mărunfesc. Se presară apoi cu sare şi piper şi se lasă într-o salatieră circa 2 ore.

După aceea, în castron se adaugă ceapa tăiată fin, cartofii tăiaţi în cubuleţe mici, măslinele fără sâmburi şi bucăţele de peşte, bine curăţate de piele şi oase.

In final, se adaugă sosul pregătit din ulei, sare, piper şi oţet (diluat). In bucătăria interbelică, la această salată se adăugau şi capere. Acum, în funcţie de gusturile şi inspiraţia bucătarului, se mai adaugă ardei gogoşari acri tăiaţi în cubuleţe mici, sau/şi castraveciori muraţi sau acri.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.