Salată de roşii cu ceapă şi busuioc proaspăt

Printeaza

Salată de roşii cu ceapă şi busuioc proaspăt

Salată de roşii cu ceapă şi busuioc proaspăt

Ingrediente:

  • 1 ceapă (de preferat eşalotă sau ceapă roşie)
  • 600 g roşii bine coapte
  • frunze proaspete de busuioc
  • 1 lingura otet balsamic
  • 3 linguri ulei de măsline
  • o jumatate linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • o jumatate linguriţă piper, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Intr-un bol mic, prepară vinegreta din oţet balsamic, ulei, zahăr, sare si piper.

Adaugă ceapa tocată mârunt si lasă să stea timp de 5 minute pentru a se îmbiba de lichid, într-un bol larg, taie roşiile în felii sau sferturi şi toarnă deasupra vi­negreta.

Ornează cu busuiocul şi serveşte cu pâine crocantă.

Salată de roşii cu ceapă şi busuioc proaspăt

Salata de rosii cu ceapa si busuioc proaspat.jpg Salata de rosii cu ceapa si busuioc proaspat2.jpg Salata de rosii cu ceapa si busuioc proaspat1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.