Salata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci

Printeaza

Salata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci din: quinoa, dovlecei, vinete, ciuperci, ardei copti, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, sos de soia, oregano, ardei iute.

Ingrediente:Salata_de_quinoa_cu_dovlecei_vinete_si_ciuperci

  • 150 g quinoa
  • 200 g dovlecei
  • 200 g vinete
  • 5 ciuperci
  • 1 morcovi
  • 4 ardei copti
  • 1 ceapa rosie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 2 linguri cu sos de soia
  • 1 lingurița cu oregano uscat
  • 1 ardei iute mic

 

Mod de preparare:

Înmoaie quinoa în apa un sfert de ora, apoi spal-o sub un jet de apa rece. Pune-o la fiert în 300 ml de apa (apa sa fie de doua ori cât quinoa), cu putina sare, într-un vas acoperit pentru 15 minute. Scurge-o cu grija și las-o sa se raceasca. Din când în când, rasfira bobitele cu o furculita, dar cu grija sa nu le zdrobești.

Spala legumele și taie-le în cuburi, inclusiv ciupercile, iar ceapa tai-o julien. Tapeteaza o tava cu hârtie de copt, întinde legumele și stropește-le cu ulei, sare și piper dupa gust. Pune legumele la copt în cuptorul încins o jumatate de ora sau pâna ce capata o culoare aramie.

Pentru sos, amesteca uleiul cu sosul de soia, oregano uscat și sfarâmat între degete și ardei iute tocat dupa gust. Lasa deoparte câteva minute ca sa se întrepatrunda aromele. Amesteca într-un bol quinoa racita cu legumele coapte. Servește salata cu sosul de soia.

Salata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci

Salata_de_quinoa_cu_dovlecei_vinete_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.