Salata de quinoa cu baghete de curcan

Printeaza

Salata de quinoa cu baghete de curcan din: file de piept de curcan, ulei de masline, sare, piper, boia, quinoa, telina, morcovi, sare, piper, ulei extravirgin de masline, ceapa verde, ridichi, mustar dijon, miere, vin rosu, usturoi.

Ingrediente:Salata_de_quinoa_cu_baghete_de_curcan

  • 300 g file de pipet de curcan
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia

pentru salata:

  • 100 g quinoa
  • 1/2 telina mica
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei extravirgin de masline
  • 2 cepe verzi
  • 3 ridichi

pentru dressing:

  • cate 1 lingura mustar Dijon si miere
  • 100 ml vin rosu
  • 2 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în fâşii înguste şi o presari cu sare, boia şi piper după gust. Le înăbuşi pe toate părţile în ulei şi puţină apă, până se pătrund.

Pentru dressing, amesteci vinul, muştarul, mierea şi usturoiul zdrobit.

Pentru salată, amesteci bobiţele de quinoa în 300 ml apă rece şi le pui să fiarbă la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute, până când absorb lichidul şi se înmoaie, lei vasul de pe foc, îl acoperi, iar după 5-10 minute, desfaci bobiţele cu ajutorul unei furculiţe.

Când s-au răcit, le amesteci cu uleiul, sosul de vin şi legumele, în prealabil curăţate şi tăiate după t preferinţă. Sărezi şi condimentezi salata după gust.

Salata de quinoa cu baghete de curcan

Salata_de_quinoa_cu_baghete_de_curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.