Salata de pui si papaya roz

Printeaza

Salata de pui si papaya roz din: ulei, usturoi, piept tocat de pui, piper negru, sare, zahăr, sos de peşte, papaya, şalote (cepe franţuzeşti) sau ceapă roşie, chili roşu, coriandru, frunze întregi de mentă, zeamă de lămâie, sos de peşte.

Ingrediente:Salata de pui si papaya roz

  • 1 linguriţă de ulei
  • 2 căţei de usturoi, tăiat mărunt
  • 150 g piept tocat de pţii
  • 1/4 linguriţă piper negru măcinat
  • un pic de sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sos de peşte

Pentru salată:

  • 200 g papaya tăiat bucăţi
  • 5 şalote (cepe franţuzeşti) ori o ceapă roşie
  • 1 chili roşu, tăiat şuviţe fine
  • 3 linguri coriandru proaspăt, tocat foarte fin
  • 3 frunze întregi de mentă (la tăiere se înnegresc)

Pentru garnitura:

  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingură sos de peşte
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare:

Se încinge uleiul, la foc iute, într-o tigaie de teflon şi se căleşte usturoiul. Se agită bine tigaia şi se adaugă puiul.

Se condimentează cu sare, piper, zahăr şi sos de peşte. Se lasă două-trei minute, puiul trebuind să rămână moale.

Se scoate pe o farfurie şi se lasă să se răcească. Intr-un castron se amestecă bine papaya, şalotele, ierburile şi praful de cili. Se prepară garnitura, agitând bine vasul, pâna ce zahărul se dizolvă complet.

Se omogenizează salata cu garnitura şi se pune pe un platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.