Salată de pui cu pepene roşu

Printeaza

Salată de pui cu pepene roşu

Salată de pui cu pepene roşu

Ingrediente:

  • 2 piepturi de pui
  • un kg pepene roşu
  • 300 g spanac proaspăt
  • 300 g brînză de vaci
  • un vîrf de cuţit pudră de chili
  • doi căţei de usturoi
  • o ceapă roşie
  • un ardei gras
  • busuioc
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic
  • zahăr tos

Preparare:

Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se bat cu ciocanul de şniţele.

Intr-un castron se amestecă pudra de chili cu o lingură de oţet balsamic, o lingură de ulei de măsline, o jumătate e linguriţă de zahăr tos, sarea şi piperul.

Se adaugă usturoiul pisat, carnea de pui, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum o oră. Se aşază carnea pe grătar şi se frige sau se pune într-o tavă cu puţină apă, se introduce în cuptor şi se ţine circa 20 de minute la foc potrivit.

Ceapa roşie se curăţă de foi, se spală, se taie rondele subţiri sau peştişori. Se pune într-un castron împreună cu ardeiul gras tăiat felii subţiri, spanacul spălat şi rupt în bucăţi mai mici, pepenele curăţat de seminţe şi tăiat cuburi.

Se omogenizează, se adaugă brînză de vaci amestecată cu busuioc tocat şi modelată sub formă de mingiuţe.

Salată de pui cu pepene roşu

Salată de pui cu pepene roşu.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine salata cu pepene rosu. O sa incerc si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.