Salata de praz marinat cu maioneza de telina

Printeaza

Salata de praz marinat cu maioneza de telina

 

O reteta de salata de praz, telina, ulei, otet, sare si piper.

Ingredinte:

  • 6-7 fire de praz
  • 1/2 ceaşcă ulei
  • 1/2 ceaşcă oţet diluat cu apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Iei numai par­tea albă de la praz, îl tai în bucăţi de 6-7 cm lungime şi îl fierbi în apă clocotită cu sarea până se înmoaie. Il scurgi şi îl pui apoi într-un castron împre­ună cu uleiul, oţetul, sare şi piperul. Il ţii la marinat 3 ore.

Intre timp prepari maioneza de ţelină aşa: Cureţi ţelina şi o fierbi bine în apă cu sare. O laşi să se răcească şi să se scurgă şi apoi o pasezi într-un castron. Cu o lingură de lemn sau cu mixerul, o amesteci cu uleiul, muştarul şi zeama de lămâie.

Scoţi prazul din mari­nată, îl scurgi bine şi îl aşezi într-o salatieră. Il acoperi cu maioneza şi îl serveşti rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.