Salata de praz cu masline
PrinteazaSalata de praz cu masline din: praz, ulei, otet, sare, piper, masline.
- 4 fire praz mare,
- 3 linguri ulei
- 2 linguri oţet
- sare
- piper
- opţional: măsline
Mod de preparare:
Prazul se curăţă şi se spală bine. Se taie apoi în bucăţi de circa 5 cm lungime, care se pun la fiert într-un vas cu apă cu sare, în clocot (dacă prazul este prea gros, se taie şi pe lung). Se lasă la fiert cam 5-10 minute, până ce se moaie.
Bucăţile de praz se scot din apă şi sunt ţinute să se scurgă şi să se răcească. Se aşază apoi într-un castron. Peste ele se toarnă sosul format din oţet (diluat), ulei, sare şi opţional piper.
Se amestecă uşor pentru a nu rupe prazul opărit care este fragil. în final se pot adăug’a măsline cărora li s-au scos în prealabil sâmburii (eventual au fost tăiate în jumătăţi sausferturi).
Pofta buna!