Salata de praz cu masline

Printeaza

Salata de praz cu masline din: praz, ulei, otet, sare, piper, masline.

Ingrediente:Salata de praz cu masline

  • 4 fire praz mare,
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri oţet
  • sare
  • piper
  • opţional: măsline

 

Mod de preparare:

Prazul se curăţă şi se spală bine. Se taie apoi în bucăţi de circa 5 cm lungime, care se pun la fiert într-un vas cu apă cu sare, în clocot (dacă prazul este prea gros, se taie şi pe lung). Se lasă la fiert cam 5-10 minute, până ce se moaie.

Bucăţile de praz se scot din apă şi sunt ţinute să se scurgă şi să se răcească. Se aşază apoi într-un castron. Peste ele se toarnă sosul format din oţet (diluat), ulei, sare şi opţional piper.

Se amestecă uşor pentru a nu rupe prazul opărit care este fragil. în final se pot adăug’a măsline cărora li s-au scos în prealabil sâmburii (eventual au fost tăiate în jumătăţi sausferturi).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.