Salata de post

Printeaza

Salata de post din: cartofi, masline, castraveti, rosii, sare, piper, ulei, ceapa, otet.

Ingrediente:Salata de post

  • 6 cartofi
  • 1/2 kg măsline
  •  3 castraveţi
  • 4 roşii
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 lingură oţet (zeamă de lămâie)

 

Mod de preparare:

Pui cartofii într-o cratiţă cu apă şi cu putină sare. După ce s-au fiert, îi laşi la răcit deoparte. Intr-un castron, tai felii cei 3 castraveţi, roşiile şi cartofii, în prealabil răciţi, adaugi măslinele, sarea, piperul şi ceapa tăiată mărunt. într-o tigaie, pui uleiul la încins, peste care pui un sfert de ceapă să se stingă (pentru a-i rămâne gustul plăcut de prăjeală).

După ce strecori uleiul, îl torni peste salată, amesteci toate ingredientele şi adaugi la urmă şi oţetul (zeamă de lămâie).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.