Salata de peste cu sfecla rosie

Printeaza

Salata de peste cu sfecla rosie din: sfecla rosie, linte verde, ceapa verde, mar, radicchio, macrou afumat, lamaie, smantana, hrean.

Ingrediente pentru salata: Salata_de_peste_cu_sfecla_rosie

  • 6-10 sfecle rosii
  • 40g de linte verde, fiarta
  • 1 legatura de ceapa verde, feliata subtire in diagonala
  • 1 mar, feliat subtire
  • 1 salata radicchio, maruntita
  • 1 macrou afumat (circa 250g), fara oase, maruntit

Ingrediente pentru dressing:

  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 50 ml de smantana
  • 2 linguri de hrean

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Pune sfeclele rosii, necuratate de coaja, intr-o tava de copt si coace-le 35-50 de minute. Apasa-le usor dupa 35 de minute, daca par moi, inseamna ca sunt facute. Scoate-le si pune-le deoparte sa se raceasca.

Cu ajutorul unui cutit mic ascutit, decojeste cu grija sfeclele roşii, apoi taie-le in sferturi. Amesteca ingredientele pentru dressing intr-un bol mic. Pune lintea, ceapa verde, marul, frunzele de radicchio si macroul intr-un bol mare, adauga jumatate din cantitatea de dressing si amesteca totul.

Pune salata pe un platou, intinzand si un strat de sfecla rosie in acest timp. Serveste salata alaturi de dressingul ramas.

Salata de peste cu sfecla rosie

Salata_de_peste_cu_sfecla_rosie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.