Salata de paste cu ton si sos pesto

Printeaza

Salata de paste cu ton si sos pesto din: rosii, usturoi, ceapa verde, ardei iute, ton, paste, sare, piper, rucola, usturoi, ulei, parmezan.

Ingrediente:Salata de paste cu ton si sos pesto

  • 250 g roşii
  • 2 căţei usturoi
  • 1-2 legături ceapă verde
  • 1 ardei iute
  • 1 conservă ton
  • 350-400 g paste spirale
  • sare
  • piper

Pentru sosul pesto:

  • 1 pachet salată rucola
  • 3 căţei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi usturoiul. Speli roşiile şi le tai în bucăţi mici. Cureţi de seminţe ardeiul iute şi-l mărunţeşti. Scurgi tonul şi fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi de apă şi le pui într-un bol, apoi adaugi ceapa şi ardeiul iute, tăiate rondele, roşiile, bucăţile de ton.

Potriveşti gustul de sare şi piper şi amesteci bine.

Pentru sosul pesto, speli salata, o usuci, apoi o mărunţeşti. într-un mojar, zdrobeşti căţeii de usturoi, adaugi salata puţin câte puţin şi amesteci bine, cu mişcări circulare, până când obţii o pastă verde.

Incorporezi şi parmezanul, iar la final, uleiul în fir subţire. Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi amesteci în salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.