Salata de paste cu ton si sos pesto
PrinteazaSalata de paste cu ton si sos pesto din: rosii, usturoi, ceapa verde, ardei iute, ton, paste, sare, piper, rucola, usturoi, ulei, parmezan.
- 250 g roşii
- 2 căţei usturoi
- 1-2 legături ceapă verde
- 1 ardei iute
- 1 conservă ton
- 350-400 g paste spirale
- sare
- piper
Pentru sosul pesto:
- 1 pachet salată rucola
- 3 căţei usturoi
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 100 g parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi usturoiul. Speli roşiile şi le tai în bucăţi mici. Cureţi de seminţe ardeiul iute şi-l mărunţeşti. Scurgi tonul şi fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi de apă şi le pui într-un bol, apoi adaugi ceapa şi ardeiul iute, tăiate rondele, roşiile, bucăţile de ton.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi amesteci bine.
Pentru sosul pesto, speli salata, o usuci, apoi o mărunţeşti. într-un mojar, zdrobeşti căţeii de usturoi, adaugi salata puţin câte puţin şi amesteci bine, cu mişcări circulare, până când obţii o pastă verde.
Incorporezi şi parmezanul, iar la final, uleiul în fir subţire. Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi amesteci în salată.
Pofta buna!