Salata de paste cu peste alb

Printeaza

Salata de paste cu peste alb din: paste, peste, rosii, busuioc, mustar, ceapa, ulei, otet, sare, piper.

Ingrediente:Salata de paste cu peste alb

  • 3 căni paste fundiţe
  • 300 g file de peşte alb (şalău, merluciu etc.)
  • 10 roşii cherry
  • 1 cană frunze mici de busuioc
  • 2 linguri muştar franţuzesc (cu bobiţe)
  • 4-5 fire ceapă verde
  • 1 lingură oţet
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi peştele 7-8 min în apă cu sare şi puţin oţet. Scoateţi-1 cu spumiera şi lăsaţi-1 să se răcească. între timp, fierbeţi pastele al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Scoateţi-le într-o strecurătoare, spălaţi-le bine sub jet de apă rece şi lăsaţi-le să se scurgă.

Rupeţi în bucăţi frunzele de busuioc, tăiaţi roşiile în sferturi, tăiaţi ceapa rondele. Faceţi un sos amestecând muştarul cu uleiul, oţetul, sare şi piper.

Amestecaţi în castron pastele, peştele rupt bucăţele, ceapa şi sosul, săraţi şi piperaţi după gust. Presăraţi busuioc şi serviţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.