Salată de paste cu jambon, pepene galben si mozzarella
PrinteazaSalată de paste cu jambon, pepene galben si mozzarella din: paste, sare, otet, piper, miere, coaja de lime, suc de lime, ulei de masline, mozzarella, pepene galben, jambon si busuioc.
- 500 g paste colorate
- sare
- 6 linguri otet
- piper macinat
- 2 linguri miere
- 1 lingurita coaja rasa de lime
- 2 linguri suc de lime
- 10 linguri ulei de masline
- 250 g mozzarella
- 1 pepene galben
- 150 g jambon
- 1 legatura busuioc
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă sărată si se scurg de apă. Se amestecă oţetul, sarea, piperul, mierea, coaja rasă şi zeama de lime. Se toarnă si uleiul. Mozzarella se taie bucăţi şi se amestecă cu pastele, peste care se toarnă 2/3 din sos.
Pepenele se taie bucăţi mici, care se pun peste compoziţia de paste şi se toarnă deasupra restul de sos. Pentru un aspect deosebit, taie pepenele cu o lingură specială de îngheţată. Vei obţine biluţe de pepene galben.
Salată de paste cu jambon, pepene galben si mozzarella
Pofta buna!