Salata de paste cu chorizo

Printeaza

O reteta de salata de paste cu chorizo din: paste, ruccola, paine alba, chorizo, ulei de masline, bacon afumat, verdeata, otet balsamic alb, mustar, sare si piper.

Ingrediente:Salata de paste cu chorizo

  • 400 g paste
  • 1 mână de ruccola
  • 200 g pâine albă
  • 150 g chorizo (salam spaniol foarte picant)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 150 g bacon afumat tăiat cuburi
  • 1 lingură verdeaţă tocată (de ex. pătrunjel, oregano, salvie, busuioc)
  • 2 linguri oţet balsamic alb
  • 1 linguriţă muştar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele într-o cantitate mare de apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se trec prin jet de apă rece şi se lasă apoi să se scurgă. Se spală şi se şterg frunzele de ruccola. Se decojesc feliile de pâine şi se taie c cca 1 cm. Se taie salamul felii subţiri.

Se incinge intr-o tigaie uleiul de masline, se adauga feliile de chorizo si bucatile de bacon. Se scot, se  adaugă în tigaie cuburile de pâine şi ver­deaţa; se prăjesc crutoanele până se rume­nesc.

Se prepară un dressing din oţet, 2 linguri ulei, muştar, sare şi piper. Se amestecă paste­le cu chorizo, bacon şi crutoane; salata se aşază pe farfurii şi se ornează cu ruccola.

Salata de paste cu chorizo

Salata de paste cu chorizo

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.