Salată de pastă de ton

Printeaza

Salată de pastă de ton 

Ingrediente:Salată de pastă de ton

  • 2 ouă întregi + 1 gălbenuş
  • 3 haşme (ceapă măruntă)
  • 200 g ton în suc propriu (în conservă)
  • o lingură de muştar de Dijon tare
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • zeamă de la o lămâie
  • 2 linguri de arpagic mărunţit
  • 15 cl de smântână de soia (sau smântână degresată)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi ouăle 10 minute în apă care fierbe pentru a se întări. Răciţi-le sub jet de apă rece, apoi curăţaţi-le de coajă. Tăiaţi-le mărunt. Curăţaţi de coajă şi tăiaţi mărunt ceapa. Scurgeţi tonul, apoi mărunţiţi-l cu o furculiţă.

Puneţi muştarul, gălbenuşul de ou şi uleiul de măsline într-o salatieră mare. Bateţi cu telul, ca pentru maioneză. Adăugaţi tonul mărunţit, ouăle tari, tăiate, zeama de lămâie, ceapa, arpagicul şi smântână de soia.

Puneţi sare şi piper. Amestecaţi şi lăsaţi puţin la frigider. Serviţi pe un pat de lăptuci sau de rondele de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.