Salata de oua si ceapa verde – usor de preparat

Printeaza

Salata de oua si ceapa verde din: oua, ceapa, ulei, sare, piper, zeama de lamaie.

Ingrediente:Salata de oua si ceapa verde

  • 6 ouă
  • 6 fire ceapă verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Fierbi ouăle în apă cu sare 10 minute. Le scoţi, le treci sub jet de apă rece şi le laşi la răcorit, apoi le cureţi, le tai feliuţe şi le pui într-un bol.

Prepari o vinegretă din ulei şi zeamă de lămâie, după gust. Amesteci bine.

Cureţi firele de ceapă, le speli, le tai mărunt şi le pui în bol. Presari sare şi piper dupa gust, torni vinegreta si amesteci usor.

Lasi salata sa se odihneasca 10 minute si servesti.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata cu oua de prepelita si pui

Salata cu oua de prepelita si pui

Salata cu oua de prepelita si pui din: oua de prepelita, piept de pui, paine toast, rosii, sare, piper, cimbru, frunze de salata verde, iaurt, ulei, sare, piper, zeama de lamaie si seminte de susan. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă fierte 1 piept de pui 4 felii toast prăjite 4 roşii sare piper cimbru 5-6 […]

Salata cu oua de prepelita si porumb

Salata cu oua de prepelita si porumb din: oua, peste, broccoli, porumb, ou, sare, mustar, ulei, verdeata. Ingrediente: 4-5 ouă de prepeliţă 1 peşte afumat (macrou, hering) 1-2 inflorescenţe de broccoli fiert 1 cutie cu porumb Pentru sos: 1 gălbenuş fiert sare piper 1 linguriţă cu muştar 3-4 linguri cu ulei zeamă de lămâie verdeaţă […]

 

Salata de creveti cu oua

Salata de creveti cu oua

Salata de creveti cu oua din: avocado, fructe de mare, oua, ceapa, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 avocado 300 g fructe de mare (crab, creveţi) 2 ouă fierte tari 1 ceapă mică 2 linguri ulei de măsline câteva fire de pătrunjel 1 lingură zeamă de lămâie sare piper boia dulce/iute   Mod de preparare: Taie […]

 

Salata calda cu oua si cartofi

Salata calda cu oua si cartofi din: cartofi, praz, oua, ceapa, maioneza, mustar, sare, piper. Ingrediente: 3-4 cartofi mari 1 fir de praz 3 ouă fierte 1 legătură ceapă verde 3 linguri maioneză 1 lingură muştar Dijon piper negru măcinat sare   Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă. Cel mai bine ar fi să […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.