Salata de orez cu ton, ceapa verde si ou
PrinteazaSalata de orez cu ton, ceapa verde si ou din: oua, ulei de masline, ceapa verde, otez, supa de legume, mazare, ton si patrunjel.
- 2 oua fierte, tari, taiate in sferturi
- 1/2 lingura ulei de masline
- 4 cepe verzi, feliate
- 140 g de orez
- 425 ml supa de legume
- 100 g mazare decongelata
- 225 g de ton la conserva, scurs
- 1/2 legatura mica de patrunjel, tocata
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, încinge uleiul de măsline, apoi adaugă cepele verzi şi căleşte-le 1 minut. Adaugă orezul şi amestecă pentru a-l acoperi de ulei, apoi toarnă supa. Dă totul în clocot, acoperă cratiţa şi mai las-o pe foc 15 minute, până când supa s-a absorbit complet, iar orezul a devenit moale.
Adaugă mazărea în ultimele 2 minute de preparare. îndepărtează cratiţa de pe foc şi adaugă bucăţile de ton şi pătrunjelul. Serveşte mâncarea calda, cu ouăle aşezate deasupra, sau răceşte-o în recipiente şi ţine-o la frigider pentru mai târziu.