Salata de orez cu ton, ceapa verde si ou

Printeaza

Salata de orez cu ton, ceapa verde si ou din: oua, ulei de masline, ceapa verde, otez, supa de legume, mazare, ton si patrunjel.

Ingrediente:Salata de orez cu ton, ceapa verde si ou

  • 2 oua fierte, tari, taiate in sferturi
  • 1/2 lingura ulei de masline
  • 4 cepe verzi, feliate
  • 140 g de orez
  • 425 ml supa de legume
  • 100 g mazare decongelata
  • 225 g de ton la conserva, scurs
  • 1/2 legatura mica de patrunjel, tocata

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, încinge uleiul de măsline, apoi adaugă cepele verzi şi căleşte-le 1 minut. Adaugă orezul şi amestecă pentru a-l acoperi de ulei, apoi toarnă supa. Dă totul în clocot, acoperă cratiţa şi mai las-o pe foc 15 minute, până când supa s-a absorbit complet, iar orezul a devenit moale.

Adaugă mazărea în ultimele 2 minute de preparare. îndepărtează cratiţa de pe foc şi adaugă bucăţile de ton şi pătrunjelul. Serveşte mâncarea calda, cu ouăle aşezate deasupra, sau răceşte-o în recipiente şi ţine-o la frigider pentru mai târziu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.