Salata de orez cu pui

Printeaza

Salata de orez cu pui

Ingrediente:Salata de orez cu pui

  • 100 g orez cu bobul lung
  • sare
  • 1 legătură ceapă verde
  • 100 g mazăre ţucără
  • 250 g file de pui
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • 1-2 linguri curry
  • 150 ml supă
  • 1 mango copt
  • 150 g iaurt
  • 1-2 linguriţe suc de lămâie
  • 1 linguriţă zahăr

Preparare:

Fierbeţi orezul în apă cu sare. Pregătiţi legumele, apoi tăiaţi ceapa inele oblice.Tăiaţi mazărea în două. Fierbeţi-le pe amândouă circa 2 minute în orez, apoi răsturnaţi totul într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă, între timp spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet şi prăjiţi-o în ulei până capătă o culoare maronie.

Condimentaţi-o cu sare, piper şi curry, turnaţi supa, acoperiţi-o cu un capac şi fierbeţi-o înăbuşit 15-20 de minute. Curăţaţi mango, tăiaţi-l felioare, apoi, cubuleţe. Puneţi sosul de la friptură într-un castron şi amestecaţi-l cu iaurt.

Condimentaţi-l cu sare, piper, suc de lămâie şi zahăr. Amestecaţi într-un castron orezul cu legumele, carnea, mango şi sosul. Dacă doriţi, ornaţi orezul cu verdeaţă.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna salata de orez. Merita s-o incercati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.