Salata de orez cu fructe de mare
PrinteazaSalata de orez cu fructe de mare din: orez, cimbru, frunze de rozmarin, maioneza, verdeata, sare, oua, moluste, creveti, oua, rosii, ridichi de luna, castraveti, frunze de salata.
- 200 g orez
- 1 ramura de cimbru
- 4-6 frunze de rozmarin
- moluste si creveti
- 1 ceasca de maioneza
- verdeata tocata
- 1 lingura cu sare
- 3 rosii
- 2 oua fierte tari
- 2 castraveti
- 4-5 ridichi de luna
- frunze de salata
Mod de preparare:
Spălaţi orezul în 2-3 ape, fierbeţi cu 3 măsuri de apă fierbinte. După 20 min limpeziţi cu apă rece, lăsaţi la scurs. Puneţi la fiert un fir de cimbru şi rozmarin. Fierbeţi creveţii şi moluştele, scurgeţi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi mari. Puneţi totul peste orez.
Adăugaţi 1 roşie decojită, tăiată romburi mici, castraveţi tăiaţi felii subţiri şi 2-3 ridichi de lună tăiate felii sau romburi. Omogenizaţi amestecul şi condimentaţi cu maioneză şi verdeaţă tocată. Omogenizaţi încă o dată.
Spălaţi salata frunză cu frunză, ştergeţi în prosop, decoraţi un platou mare. Răsturnaţi salata de orez, neteziţi cu lama unui cuţit, decoraţi cu: felii de ou fiert tare, felii de roşii, felii de castraveţi, felii de ridichi. Serviţi ca aperitiv, fără pâine, lângă vin alb.
Pofta buna!