Salată de orez cu crevete

Printeaza

Salată de orez cu crevete

Salată de orez cu crevete

Ingrediente:

  • 250 g orez
  • 300 g crevete decorticate
  • 100 ml smântână
  • 500 ml vin alb
  • o jumătate de linguriţă de praf de curry
  • o legătură de ridichi
  • doi căţei de usturoi
  • mărar, o limetă
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel

Preparare:

Crevetele se spală şi se pun într-un castron. Vinul se fierbe într-un vas mai mare, se adaugă un pahar de apă, sare, piper şi foaia de dafin.

Când începe să clocotească, se adaugă crevetele şi se lasă timp de cinci minute sau până când devin roz. Se scot din vin cu o paletă şi se lasă să se scurgă.

Orezul se fierbe la foc iute, iar când s-a înmuiat, se scoate din apă, se clăteşte şi se lasă într-o strecurătoare. Se amestecă bine cu sare, piper două linguri de ulei, smântână şi praf de curry.

Se adaugă usturoiul curăţat şi pisat, mărarul tocat mărunt şi se amestecă. Se repartizează în farfurii, se adaugă crevetele şi feliile de ridichi.

Se serveşte cald sau rece, alături de felii de limetă, presărat cu verdeaţă tocată. Se serveşte alături de salată de pătrunjel cu usturoi.

Salată de orez cu crevete

Salata de orez cu crevete.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O salata de paste simpla cu creveti.

    Ingrediente

    2 pachete paste scurte, 500 gr creveti, o legatura ceapa verde, o cana si jumatate sos de salata

    Mod de preparare

    Se fierb pastele potrivit instructiunilor de pe pachet. Se amesteca usor cu crevetii si ceapa verde si se adauga sosul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.