Salată de linte cu năut

Printeaza

Salată de linte cu năut

Ingrediente:Salată de linte cu năut

  • 300 g năut
  • 250 g linte albă
  • doi căţei de usturoi
  • ghimbir ras
  • ardei iute
  • pastă de susan
  • o ţelină
  • un morcov
  • o lămâie
  • două linguri de ulei de măsline
  • boia dulce
  • 50 g miezuri de nucă
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • ardei capia
  • cartofi

Preparare:

Năutul şi lintea se pun la înmuiat în apă rece cu o seară înainte. Se scurg şi se lasă la fiert într-o oală împreună cu ţelina şi morcovul tăiaţi în bucăţi mai mici, sarea şi piperul. Când s-au înmuiat, se scot cu o spumieră şi se pun într-o strecurătoare.

Se lasă să se răcească puţin, se aşază într-un bol înalt şi se pasează până când devin ca o pastă fină. Se adaugă treptat uleiul de măsline, o linguriţă de boia dulce, un vârf de linguriţă de ghimbir ras şi un vârf de ardei iute tocat.

Se presară usturoiul curăţat şi spălat, jumătate din cantitatea de miezuri de nucă, o lingură de pastă de susan, sarea şi piperul. Se mixează încă cinci minute, se stropeşte cu suc de lămâie şi se presară pătrunjel tocat. Se acoperă salata cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • retete cu pasta de susan

1 comentariu

  1. Am inteles ca lintea si nautul sunt foarte sanatoase si nutritive. As face niste humus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.