Salată de legume cu sos de sardine

Printeaza

Salată de legume cu sos de sardine din: broccoli, morcovi, tulpini de telina, gulie, ardei gras, ceapa rosie, sare, file de sardine, usturoi, busuioc, ulei de masline, suc de lamaie si piper macint.

Ingrediente:Salata_de_legume_cu_sos_de_sardine

  • 1 broccoli mic
  • 2 morcovi
  • 2 tulpini de ţelină
  • 1 gulie
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 cepe roşii mari sare

Pentru sosul de sardine:

  • 80 g file de sardine în ulei
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1/2 legătură busuioc
  • 80 ml ulei de măsline
  • 2-3 linguri suc de lămâie
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Broccoli se desface în bu­cheţele, iar tulpinile se toacă mărunt. Morcovii se taie în sferturi pe lungime, apoi în bucăţi de cea 2 cm. Ţelina se taie bucăţi de 1 cm. Ceapa se taie în opt, iar gulia se curăţă şi se taie bucăţi mici. Ardeii se curăţă şi se taie fâşii.

Se pune o cratiţă cu apă sărată la fiert. Se pun mai întâi morcovii şi gulia, după 2 minute broccoli şi după încă 2 minute ţelina, ceapa şi ardeiul. Se mai lasă 2 minute, apoi se scot şi se scurg. Se scrug sardinele de ulei şi se taie bucăţi mici. Us­turoiul se toacă mărunt, la fel şi busuiocul.

Se încinge uşor uleiul într-o crăticioară şi se călesc 2 minute sardinele şi usturoiul. Se toarnă sucul de lămâie, busuiocul şi piperul. Intr-un castron se pun legumele şi se toarnă sosul de sardele şi se decorează cu frunze de busuioc.

Salată de legume cu sos de sardine

Salata_de_legume_cu_sos_de_sardine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.