Salata de hribi

Printeaza

Salata de hribi din: hribi, salata verde, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, sare, piper, zahar, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie si otet balsamic.

Ingrediente:Salata_de_hribi

  • 800 g hribi mici
  • o salata verde
  • o legatura ceapa verde
  • un fir usturoi verde
  • o legatura patrunjel proaspat
  • sare
  • piper negru macinat
  • o lingura zahar
  • 3-4 lingurite ulei de masline
  • coaja de la o lamaie verde
  • zeama de la o lamaie
  • 2 lingurite otet balsamic

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală hribii în 3-4 ape, apoi se lasă să se scurgă în sită. Se taie felii potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare aproximativ 40 de minute.

După ce au fiert, se scot, se lasă să se scurgă şi, separat, se pregăteşte sosul vinegreta.

Intr-un bol, se pune uleiul de măsline, coaja de lămâie verde pentru o aromă specială şi usturo­iul tăiat mărunt.

Se adaugă sare, piper, zahăr, oţetul balsamic şi zeama de lă­mâie. Se amestecă bine cu un tel şi se lasă câteva minute la rece.

Se spală ceapa şi salata verde, se taie fâşii şi se amestecă cu hribii fierţi şi răciţi în prealabil şi, la final, se adaugă sosul vinegreta.

Salata se serveşte ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Salata de hribi

Salata_de_hribi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna salata de hribi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.