Salata de hering cu arpagic

Printeaza

Salata de hering cu arpagic din: oua, sfecla, cartofi, carnati, castraveti, ceapa, mere, nuci, hering, maioneza, arpagic.

Ingrediente:Salata_de_hering_cu_arpagic

  • 6 ouă
  • 5 sfecle roşii fierte
  • 500 g cartofi fierţi
  • 300 g cârnaţi de porc
  • 250 g castraveţi muraţi
  • 2 cepe
  • 2 mere
  • 200 g nuci
  • 500 g hering sărat la conservă
  • 300 g maioneză
  • 3 linguri de rondele de arpagic verde

 

Mod de preparare:

Ouăle se fierb tare, se trec sub jet de apă rece şi se cojesc, apoi două dintre ouă se toacă mărunt. Sfecla roşie, cartofii, cârnaţii şi castraveţii muraţii se taieîn cubuleţe de 5 mm.

Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Merele se spală, se şterg de apă şi se curăţă de cotor, apoi se taie şi ele cubuleţe de 5 mm. Nucile se taie bucăţi mari.

Heringii se taie pe lungime în jumătate, apoi se taie în bucăţi de 1 cm lăţime.

Toate ingredientele, mai puţin ouăle rămase întregi, se amestecă cu grijă. Se toarnă pe deasupra puţin din lichidul în care au stat castraveţii şi se lasă peste noapte la frigider să se întrepătrundă aromele (într-un vas acoperit).

A doua zi se amestecă maioneza cu 3 linguri de apă caldă, apoi se înglobează în salată. Restul ouălor se taie în jumătăţi şi se folosesc ca ornament pentru salată. La final se presară pe deasupra arpagicul verde.

Salata de hering cu arpagic

Salata_de_hering_cu_arpagic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.