Salata de gogonele pentru iarna
PrinteazaSalata de gogonele pentru iarna din: gogonele, ceapa, usturoi, ardei iute, hrean, morcovi, zahar, sare, conservant, otet, piper boabe, foi de dafin.
- 6 kg gogonele
- 5 cepe
- 1 căpăţână de usturoi
- 5 ardei iuţi
- 2 rădăcini de hrean
- 3 morcovi
- 700 g zahăr
- 4 linguri cu sare
- 1 1/2 pliculeţ conservant
- 1 l oţet
- piper boabe
- foi de dafin
Mod de preparare:
Gogonelele, ceapa şi usturoiul le tai felii şi morcovii îi tai rondele subţiri. Toate ingredientele le amesteci bine, după care le laşi la macerat 24 de ore. Salata poate fi depozitată în borcane.
Cu cât se consumă mai târziu, cu atât este mai gustoasă.
Pofta buna!