Salata de fenicul si pepene
PrinteazaSalata de fenicul si pepene din: fenicul, pepene verde, busuioc, suc de lamaie, ulei de masline, sunca, sare, piper, zahar.
- 600 g fenicul
- 600 g pulpa de pepene verde
- 1 lingura busuioc tocat
- 2 lingurite suc de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 8 felii sunca
- sare
- piper
- putin zahar
Mod de preparare:
Se curăţă bulbul de fenicul şi se îndepărtează cotorul; foile se taie cât se poate de mărunt. Se aşază într-un castron şi se amestecă împreună cu sare, piper şi puţin zahăr, se adaugă busuioc tocat; se frământă toate energic, cca 2-3 min.
Se adaugă suc de lămâie şi ulei de măsline; se lasă să se pătrundă 10 min.
Se adaugă în castron cuburi de pulpă de pepene şi se amestecă. Se repartizează pe farfurii şi se or¬nează cu felii de şuncă. Se presară piper proaspăt raşnit şi se serveşte.
Salata de fenicul si pepene
Pofta buna!