Salata de fasole uscata

Printeaza

O reteta de salata de fasole uscata cu ceapa, usturoi, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel verde si busuioc verde.

Ingrediente:Salata de fasole uscata

  • 400 g fasole alba
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • zeama de la 2 lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 fire de patrunjel verde
  • 1 fir busuioc verde

 

Mod de preparare:

Se lasa fasolea sa se inmoaie de seara pana dimineata, in apa calduta. Dimineata se pune sa fiarba in 2-3 ape pentru a elimina toxinele. Dupa ce s-a fiert fasolea, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

 

Intr-un bol, se pun fasolea fiarta, ceapa si usturoiul tocate marunt si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. In salata de fasole se mai pune zeama de la o lamaie sau otet aromatic si ulei de masline.

Ingredientele se amesteca usor sa nu se zdrobeasca. Se orneaza cu busuioc sau cu patrunjel verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.