Salata de dovlecel fript cu marar si patrunjel

Printeaza

Salata de dovlecel fript cu marar si patrunjel din: zucchini, oţet balsamic, ulei de măsline, marar, patrunjel, usturoi, sare, piper alb macinat.

Salata_de_dovlecel_fript_cu_marar_si_patrunjel

Ingrediente:

  • 2 zucchini de dimensiune mijlocie
  • 2-3 linguri oţet balsamic
  • 2 linguri ulei de măsline
  • câte 1 legătură mărar şi pătrunjel verde
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper alb măcinat

 

Mod de preparare:

Speli zucchinii şi îi tai în rondele groase de 5-6 mm, pe care le presari cu sare şi le laşi să se scurgă într-o stre­curătoare.

După 10 minute, pui rondelele la fript pe gră­tar şi le laşi câte o jumătate de minut pe fiecare parte, având grijă să nu se ardă şi să nu se usuce prea tare.

Scoţi dovleceii într-un cas­tron şi îi acoperi cu un capac. Speli verdeaţa şi o toci mărunt. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti sau îl tai în felioare.

Pui aceste ingredi­ente în castron, împreună cu dovleceii şi le stropeşti cu oţet şi ulei de măsline, apoi amesteci uşor.

Serveşti salata ca atare sau ca garnitură la o friptură de pui ori cu brânză friptă în foi de viţă-de-vie.

Salata de dovlecel fript cu marar si patrunjel

Salata_de_dovlecel_fript_cu_marar_si_patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.