Salată de dovlecei si telemea de oaie

Printeaza

Salată de dovlecei si telemea de oaie

Ingrediente:Salată de dovlecei si telemea de oaie

  • 500 g dovlecei (sau 500 g castraveţi proaspeţi)
  • 500 g roşii
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 200 g telemea de oaie
  • câteva măsline
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 3-4 linguri oţet
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii subţiri şi îi prăjeşti câteva minute în ulei. Speli roşiile, le opăreşti, le cureţi de coajă şi le tai felii.

Tai ceapa inele, iar brânza cubuleţe. Măslinele le speli într-un jet de apă rece. Le pui pe toate într-un bol încăpător, le amesteci uşor cu paleta sau cu o furculiţă.

Pregăteşti apoi un sos picant din: oţet, ulei, sare, piper, pătrunjel verde tocat pe care-l torni peste salată, apoi o dai la frigider pentru o oră.

In loc de dovlecei, poţi folosi castraveţi cruzi tăiaţi felii subţiri. Este delicioasă şi răcoritoare!

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.