Salată de dovlecei cu sos de usturoi

Printeaza

Salată de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, usturoi, galbenus, faina, ulei, marar, sare, piper, zeama de lamaie.

Ingrediente:Salata_de_dovlecei_cu_sos_de_usturoi

  • 3 dovlecei
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 galbenus
  • 75 g faina
  • ulei
  • marar
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Spală dovleceii şi taie-i în rondele. Dă-i cu sare şi lasă-i pe un şervet absorbant, între timp, pregăteşte sosul: pisează usturoiul (păstrează 2-3 căţei pentru decor), amestecă-l cu un gălbenuş, câteva linguri cu ulei şi zeama de la o lămâie.

Potriveşte gustul de sare şi piper. Separat, încinge uleiul într-o tigaie. Dă rondelele de dovlecel prin făină şi prăjeşte-le.

Ţine-le pe fiecare parte până ce se auresc. Scoate-l într-un bol şi toarnă sosul deasupra (sau îl laşi separat).

Decorează cu usturoi tăiat mărunt şi mărar tocat.

Salată de dovlecei cu sos de usturoi

Salata_de_dovlecei_cu_sos_de_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.