Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Printeaza

Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Ingrediente:Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

  • 1 dovlecei mai mari (cca 30 cm lungime)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita condimente
  • 1 lingurita sare
  • maioneza

 

Mod de preparare:

Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea cu samburi din mijloc cu o lingura, se taie bucati si se pun la fiert pentru circa 15 min intr-o oala cu apa clocotita in care am pus si o lingurita cu condimente.

Se pun la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs apa si s-au racit un picut se paseaza (prin sita), se adauga cateii de usturoi facuti mujdei (cu 1 lingurita rasa de sare) si se amesteca bine.

Dupa ce s-a racit de tot se adauga maioneza (dupa gust), se omogenizeaza amestecul, si se da la frigider pentru doua-trei ore. Merge foarte bine alaturi de chiftele (reci) si rosii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.