Salata de dovlecei cu ierburi aromatice

Printeaza

Salata de dovlecei cu ierburi aromatice din: dovlecei verzi, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, otet, sare, piper, ierburi aromatice.

Ingrediente:Salata_de_dovlecei_cu_ierburi_aromatice

  • 3 dovlecei verzi
  • 2 rosii medii
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală şi se taie rondele. Roşiile se taie în patru, se îndepărtează seminţele şi se taie cubulete, iar ceapa se taie şi ea cubulete.

Legumele împreună cu usturoiul întreg se înăbuşe timp de 5 min. într-o tigaie din teflon unsă cu ulei, până se înmoaie puţin.

Separat se amestecă uleiul cu oţetul, cu sare, piper şi ierburi aromatice şi se adaugă în castronul cu salată.

Se toacă mărunt pătrunjelul spălat, se pune în vasul cu salată şi se potriveşte de sare şi piper.

Salata de dovlecei cu ierburi aromatice

Salata_de_dovlecei_cu_ierburi_aromatice

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.