Salata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola

Printeaza

Salata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola din: seminte de fenicul, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, usturoi, dovlecel, rucola, fileuri de ansoa.

Ingrediente:Salata_de_dovlecei_cu_fileuri_de_ansoa_si_rucola

  • 1/4 lingurita seminte de fenicul
  • zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin, plus extra pentru stropit
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 dovlecel mare, feliat subtire pe diagonala
  • 50 g rucola
  • 2 fileuri de ansoa, injumatatite

 

Mod de preparare:

Prajeste semintele de fenicul itnr-o tigaie mica, la foc mic spre mediu, timp de 1 minut sau pana incep sa-si elibereze aroma. Zdrobeste-le usor intr-un mojar cu pistil.

Amesteca zeama de lamaie, semintele de fenicul, uleiul si usturoiul intr-un blender mare, apoi incorporeaza dovlecelul.

Asezonează amestecul şi lasă-l deoparte, la marinat, timp de 30 de minute. Adaugă rucola în salată şi transfer-o pe un platou. Aşază deasupra fileurile de anşoa.

Presară coaja rasă de lămâie şi stropeşte salata cu puţin ulei de măsline în plus, înainte de a o servi.

Salata de dovlecei cu fileuri de ansoa si rucola

Salata_de_dovlecei_cu_fileuri_de_ansoa_si_rucola

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.