Salată de dovlecei copti

Printeaza

Salată de dovlecei copti

Ingrediente:Salată de dovlecei copti

  • 1 kg dovlecei
  • 2 linguri ulei
  • zeamă de lămîie sau oţet
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegem dovlecei tineri, proaspeţi, de mărime mijlocie, cu seminţe mici. Ii cu­răţăm de coajă şi îi punem la fiert în apă clocotită. Cînd sînt gata, îi scoatem şi îi aşezăm pe un fund înclinat, lăsîndu-i să se scurgă de apă.

După ce s-au scurs şi s-au răcit, îi tocăm pe un fund, la fel ca pe vinete. Punem do­vleceii tocaţi într-un castron, adăugăm ulei, puţină sare, piper şi lămîie sau oţet, bătîndu-i bine. Ţinem salata la rece.

Ina­inte să o servim la masă, adăugăm ceapă tocată şi garnisim cu cîteva foi de pă­trunjel verde. Salata de dovlecei tocaţi înlocuieşte salata de vinete, mai ales pentru acei care ţin regim alimentar. De asemenea putem pregăti salata amestecată de vi­nete şi de dovleci, în cantităţi egale.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • salata de dovlecei copti
  • dovlecei copti
  • salata dovlecei copti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.