Reteta salata de dovlecei

Printeaza

Reteta salata de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ulei, otet, sare, piper, rosii, marar.

Ingrediente:Reteta salata de dovlecei

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapă (după plac)
  • 3 linguri ulei
  • oţet (după gust)
  • sare
  • piper
  • roşii
  •   mărar

 

Mod de preparare:

Se spalăşi se curăţă dovleceii, se taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se lasă să se scurgă şi să se răcească.

Apoi se storc bine de apă, se toacă cu tocătorul de lemn, se pun într–un castron şi se bat cu ulei la fel ca salata de vinete.

Se adaugă ceapa foarte mărunt tocată, piperul, sarea şi puţin oţet.

Se aşază pe o farfurie şi se garniseşte cu felii de roşii peste care s–a presărat puţin mărar tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.