Reteta salata de dovlecei
PrinteazaReteta salata de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ulei, otet, sare, piper, rosii, marar.
- 3 dovlecei
- 1 ceapă (după plac)
- 3 linguri ulei
- oţet (după gust)
- sare
- piper
- roşii
- mărar
Mod de preparare:
Se spalăşi se curăţă dovleceii, se taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se lasă să se scurgă şi să se răcească.
Apoi se storc bine de apă, se toacă cu tocătorul de lemn, se pun într–un castron şi se bat cu ulei la fel ca salata de vinete.
Se adaugă ceapa foarte mărunt tocată, piperul, sarea şi puţin oţet.
Se aşază pe o farfurie şi se garniseşte cu felii de roşii peste care s–a presărat puţin mărar tocat.
Pofta buna!