Salata de dovleac copt cu linte

Printeaza

Salata de dovleac copt cu linte din: linte, dovleac, ulei de masline, chimion, paprika, sare, patrunjel, branza de capra, oet de vin.

Ingrediente:Salata_de_dovleac_copt_cu_linte

  • 3 sferturi de cana de linte
  • 6 cani de dovleac taiat cubulete
  • 3 linguri de ulei de masline
  • o lingurita de chimion pisat
  • o lingurita de paprika
  • sare dupa gust
  • cateva fire de patrunjel tocate
  • o cana de branza de capra rupta in bucati
  • o lingura de otet de vin

 

Mod de preparare:

Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Puneţi cuburile de dovleac într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, stropiţi cu ulei de măsline şi presăraţi sare şi piper. Coaceti 20 de minute, întoarceţi şi mai coaceti 15 minute, până se înmoaie.

Intre timp, înmuiaţi 10 minute lintea în apă, scurgeţi şi fierbefi în apă cu sare 30 de minute. Spălaţi cu apă rece şi scurgeţi.

Combinaţi lintea, dovleacul, uleiul rămas, brânza de capră, condimentele şi oţetul. Amestecaţi şi serviţi cu pătrunjel tocat deasupra.

Salata de dovleac copt cu linte

Salata_de_dovleac_copt_cu_linte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.