Salată de cuşcuş cu pătrunjel

Printeaza

O reteta simpla de salata de cuscus cu patrunjel din: zeama de carne de pasare, cuscus, patrunjel, otet, sare, piper negru, chimen, ulei de masline si rosii.

Ingrediente:Salată de cuşcuş cu pătrunjel

  • 600 ml zeama de carne de pasare
  • 300 g cuscus
  • 4 legaturi de patrunjel
  • 8 lingurite de otet
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 8 lingurite ulei de masline
  • 8 rosii mici

 

Mod de preparare:

Cuşcuşul se pune la fiert în zeama de car­ne de pui. La foc mic se lasă să fiarbă aco­perit 1/4 oră. Pătrunjelul se taie mărunt şi se amestecă cu oţet. sare, piper şi chimen după care se adaugă la mixtură şi uleiul.

Roşiile se curăţă de codiţe şi se taie în bu­căţi mai mari. Cuşcuşul se strecoară şi se a- mestecă cu sosul marinat cu pătrunjelul şi cu roşiile. înainte de a o servi, se lasă salata câteva minute acoperită să se întrepătrundă bine.

Salată de cuşcuş cu pătrunjel

Salată de cuşcuş cu pătrunjel

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.