Salata de cuscus cu legume

Printeaza

Salata de cuscus cu legume din: cuscus, lapte, sare, nucsoara, rosii, castravete, otet, ulei, zahar, piper, menta.

Ingrediente:Salata_de_cuscus_cu_legume

  • 125 ml lapte
  • sare
  • nucşoară rasă
  • 55 g cuşcuş
  • 2 roşii cărnoase
  • 1/4 de castravete
  • 1/2 de lingură de oţet de vin alb
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • piper
  • zahăr după gust
  • 1 lingură de mentă proaspăt tocată

 

Mod de preparare:

Laptele se dă în clocot împreună cu 250 ml de apă, o priză de sare şi o priză de nucşoară. După aceea, se ia crăticioara de pe foc, se amestecă laptele cu cuşcuşul şi se lasă circa 15 minute să se pătrundă.

Se lasă la răcit şi se amestecă.

Roşiile se spală, se curăţă şi se taie felii. Castravetele se spală, se taie în două pe lung, se curăţă de seminje cu o lingură şi se taie, de asemenea, felii.

Se prepară un dressing din oţet, ulei, sare, piper şi zahăr.

Cuşcuşul se amestecă într-un bol cu roşiile, castraveţi şi dressingul. Când este gata, salata se ornează cu mentă.

Salata de cuscus cu legume

Salata_de_cuscus_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.