Salata de cuscus cu busuioc si ceapa rosie

Printeaza

Salata de cuscus cu busuioc si ceapa rosie din: busuioc, feta, cuscus, apa, piper, sare, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei gras, dovlecel, zucchini, vanata.

Ingrediente:

  • busuioc proaspat tocat
  • 35g feta
  • 300g cuscus
  • 750ml apa
  • piper
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa mica rosie tocata
  • 1 ardei gras rosu tocat
  • 1 dovlecel mic taiat in bucati
  • 1 zucchini mic taiat in bucati
  • 1 vanata mica taiata in cuburi

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C. Aseaza legumele taiate intr-o tava, pe hartie de copt.

Stopeste-le cu ulei de masline si amesteca-le putin. Condimenteaza cu sare si piper.

Coace legumele timp de 30-35 minute, amestecand din cand in cand in ele. Scoate-le si lasa-le deoparte.

Pune apa cu sare la fiert. Adauga cuscusul si lasa sa fiarba la foc mic, 10-15 minute, pana cand cuscusul e moale.

Scurge-l si clateste-l cu apa rece. Pune legumele peste cuscus, adauga busuiocul si feta faramitata.

Pregateste un dressing din: 3 linguri otet balsamic, 1 lingura mustar Dijon, 1 catel de usturoi tocat marunt si 60 ml ulei de masline.

Toarna-l peste restul ingredientelor si serveste salata.

 

 

Salata de cuscus cu busuioc si ceapa rosie

Salata_de_cuscus_cu_busuioc_si_ceapa_rosie

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.