Salata de cus-cus

Printeaza

Salata de cus-cus din: cus-cus, ardei, castravete, ceapa verde, masline, rosie, seminte de pin, lamaie, apa, oregano, menta, sare, piper.

Ingrediente:salata de cus-cus

PENTRU SALATĂ:

  • 1 cană de cuş-cuş prefiert
  • 1 ardei gras roşu potrivit, tocat
  • 1/2 de cană de castravete tocat
  • 5 linguri de ceapă verde tocată
  • 1/4 de cană de măsline negre tocate
  • 1 roşie mare, tocată
  • 1/2 de cană de seminţe de pin coapte

PENTRU SOS:

  • 3 linguri de suc de lămâie proaspăt
  • 2 linguri de apă
  • 3/4 de linguriţă de oregano uscat
  • 1/4 de linguriţă de mentă uscată
  • sare de mare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Pentru salată, într-o cratiţă mică, se dau într-un clocot 1 3/4 căni de apă. Se ia vasul de pe foc. Se pune cuş-cuş. Se lasă de-o parte, cu vasul acoperit, timp de 5 minute. Se amestecă din când în când cu furculiţa.

Intr-un bol separat, se combină ardeiul roşu, castravetele, ceapa, măslinele şi roşia. Se adaugă apoi şi cuş-cuş şi seminţele de pin coapte şi se amestecă.

Intr-un borcan cu capac care se infiletează, se amestecă sucul de lămâie, apa, oregano, menta, sarea şi piperul pentru sos. Se infiletează capacul şi se scutură bine.

Se presară peste cuş-cuş.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.