Salata de curcan cu taitei

Printeaza

Salata de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi.

Ingrediente:Salata_de_curcan_cu_taitei

  • 100 g taitei subtiri de orez
  • 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat subtire
  • 2 morcovi, dati prin razatoarea mare
  • 1 ceapa rosie mica, feliata subtire in rondele
  • 1 mana frunze de coriandru, tocate grosier
  • 1 mana de frunze de menta, tocate grosier
  • ulei de gatit
  • 500 g carne tocata de curcan

pentru dressing:

  • 2 linguri sos de peste
  • 2 linguri de zahar brun
  • zeama de la 4 limes
  • 1 catel de usturoi, zdrobit

 

Mod de preparare:

Toarnă apă clocotindă peste tăieţei şi lasă-i să se înmoaie 5 minute. Scurge apa, clăteşte-i sub un jet de apă caldă şi răstoarnă-i într-un bol mare. Adaugă ardeiul iute, morcovii, ceapa şi  ierburile aromate.

Pentru a prepara dressingul, amestecă toate ingredientele într-un bol mic sau într-un borcan. Incălzeşte o tigaie nonaderentă sau un wok la foc mare până devine extrem de fierbinte. Pulverizează uleiul într-un strat uniform şi rumeneşte bine curcanul separându-l treptat în bucăţi.

Adaugă amestecul cu tăieţei, toarnă dressingul peste salată şi amestecă totul bine.

Salata de curcan cu taitei

Salata_de_curcan_cu_taitei

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.