Salata de cruditati cu nuca

Printeaza

Salata de cruditati cu nuca din: nuca, ulei de masline, ceapa rosie, melasa, otet de vin rosu, menta, linte, castravete, ridichi.

Ingrediente: Salata_de_cruditati_cu_nuca

  • 50g miez de nucă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roşie, feliată
  • 1 linguriţă de melasă
  • 2 linguri de oţet din vin roşu
  • 1 pachet de mentă, frunzele culese şi jumătate dintre ele tocate
  • 1 conservă de 400g de linte verde, boabele scurse şi clătite
  • 1/2 castravete, tocat
  • 300g de ridichi, unele lăsate întregi, altele feliate şi tocate

Mod de preparare:

Prăjeşte miezul de nucă într-o tigaie mare, la foc mediu, până când începe să-şi elibereze aroma şi să se înnegrească pe margini. Transferă-l într-un bol şi pune-l deoparte.

In aceeaşi tigaie, după ce dai focul mic, pune 1 lingură ulei de măsline. Adaugă ceapa şi căleşte-o circa 10 minute, până când se înmoaie, apoi ia tigaia de pe foc. Adaugă melasa, oţetul din vin roşu şi uleiul de măsline rămas, apoi amestecă şi lasă sosul să se răcească. Adaugă menta tocată şi asezonează din abundentă.

Intr-un bol mare, pune lintea, castravetele şi jumătate din ridichi, apoi toarnă dressingul cu ceapă şi mentă. Amestecă bine şi transferă salata pe un platou. Presară deasupra miezul de nucă şi restul de mentă şi ridichi, apoi serveşte.

Salata de cruditati cu nuca

Salata_de_cruditati_cu_nuca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.