Salată de conopidă

Printeaza

Salată de conopidă

Ingrediente:Salată de conopidă

  • 1 conopidă mare
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură oţet sau zeamă de lămîie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbem conopida întreagă. După ce a fiert o lăsăm puţin să stea în apa în care a fiert, apoi o scoatem şi o punem într-o salatieră.

Intr-o farfurie adîncă pregătim sosul din ulei, sare, piper, zeama de la o ju­mătate de lămîie sau, după plac, o lin­gură de oţet, Amestecăm totul adăugind şi o lingură din apa în care a fiert co­nopida.

Presărăm pătrunjel tocat. Batem bine cu furculiţa şi turnăm sosul peste conopidă. Pentru ca sosul să pătrundă bine cono­pida şi aceasta să capete astfel gust de salată, este bine să crestăm conopida în cîteva locuri, sau să separăm bucheţele de conopidă şi după aceea să turnăm so­sul deasupra.

Putem servi ca fel de mancare sau ca salată la fripturi, rasol etc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.