Salata de conopida si castraveti acri cu maioneza

Printeaza

Salata de conopida si castraveti acri cu maioneza din: conopida, morcovi, castraveti acri, oua, ulei, zeama de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Salata de conopida si castraveti acri cu maioneza

  • 1 kg conopidă
  • 2 morcovi
  • 4-5 castraveţi acri
  • 4-5 ouă
  • 1/2 l ulei
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi conopida de frunze, o desfaci şi o speli, după care o fierbi. Când este gata, pui conopida în strecurătoare, pentru a se scurge.

Cureţi morcovii, îi speli şi apoi îi treci pe răzătoarea cu găuri mari. Pui morcovii la fiert cu apă cât să-i cuprindă.

Castraveţii îi cureţi de coajă şi îi tai mărunt. Pui toate legumele într-un bol mai mare, în care adaugi sare, piper şi maioneză.

Maioneza o faci din 2 gălbenuşuri de ouă fierte, la care adaugi gălbenuşurile crude de la restul ouălor. Torni ulei şi zeamă de lămâie, puţin câte puţin, amestecând continuu.

Pui maioneza peste salată şi omogenizezi uşor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.