Salată de conopidă cu măsline si maioneză

Printeaza

Salată de conopidă cu măsline si maioneză

Ingrediente:Salată de conopidă cu măsline si maioneză

  • 2 bucăţi conopidă potrivit de mari
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smântână
  • 100 g măsline negre
  • 1 legă­tură pătrunjel
  • 1 roşie
  • 2 ouă
  • 1 lingură muştar
  • 200 ml ulei

 

Mod de preparare:

Desfaci conopida bucheţele şi le laşi într-un vas cu apă rece şi sărată pentru 2-3 ore. După ce au stat aşa, le scurgi şi le pui la fiert cu altă apă.

Nu le fierbi mai mult de 15- 20 de minute, apoi le laşi la răcit. între timp, faci o maioneză dintr-un gălbe­nuş fiert, unul crud, muştar şi ulei. După răcire amesteci conopida cu maioneză, pătrunjelul tocat şi măs­linele fără sâmburi.

Pui şi smântână, roşia tăiată felii, sare şi piper după gust şi omogenizezi salata. Ornezi cu felii de roşie şi pătrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.