Salata de ciuperci cu sos de lamaie

Printeaza

Salata de ciuperci cu sos de lamaie din: ciuperci, lamai, usturoi, ulei, otet, mustar, margarina, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Salata de ciuperci cu sos de lamaie

  • 10 ciuperci mari
  • 2 lămâi
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 lin­guri de ulei
  • 1 lingură oţet
  • 1 linguriţă de muştar
  • margarină
  • busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală, se şterg şi se pun pe grătar cu cupa în sus. In cupă se pune un pic de ulei şi o bucăţică de margarină. Se frig până devin aurii, apoi se aşază pe farfurie.

Se amestecă foarte bine sucul de la o lămâie şi coa­ja rasă cu oţetul, usturoiul pisat, 2 linguri de ulei şi muştarul. La sfârşit se adaugă cealaltă lămâie tăiată bucăţele. Acest sos se adaugă peste ciu­perci.

Se ornează cu busuioc tocat mărunt. Se servesc cu pâine prăjită.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place salata de ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.