Salata de ciuperci cu vin

Printeaza

Salata de ciuperci

Ingrediente:Salata de ciuperci cu vin

  • piper
  • sare
  • 1 pahar vin
  • 1 lingură oţet
  • 1 vârf cuţit cimbru uscat
  • 1 kg ciuperci, din cele cărnoase, ce se întăresc la fiert – păstrăviori de fag, mânătărci, ciuperci   albe de cu
  • 1 lingură untdelemn
  • 3 căţei usturoi
  • 1 lingură oţet (sau cât vă place)
  • puţină zeamă de la ciuperci
  • mărar
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ciupercile se grijesc bine în mai multe ape asta e mai uşor dacă se rupe piciorul de pălărie.

Se pun la fiert într-o zeamă de 1 litru apă cu piper, sare, vin, oţet şi cimbru.

După un sfet de oră de clocot ciupercile se scurg şi se lasă să se răceas.

Verdeaţa se toacă usturoiul se pisează pastă .

Se taie ciupercile felii subţiri, se stropesc cu oţet, ulei, usturoi, 1-2 lin­guri din zeama lor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.