Salata de ceapa cu carnati si conopida murata

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de salata de ceapa cu carnati si conopdida din:  carnati, conopida murata, masline, muschi de porc afumat, oua, lamaie, gogosari si patrunjel verde.Salata de ceapa cu carnati si conopida murata

Ingrediente:

  • 1 kg ceapă
  • 1/2 kg măsline mari
  • 1/2 kg cârnaţi afumaţi
  • 5-6 bucheţele conopidă în oţet
  • 200 g muşchiuleţ afu­mat de porc
  • 4 ouă
  • 1 lămâie
  • 200 ml ulei
  • 2 gogoşari de la oţet
  • 3-4 fire pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai peştişori şi o pui la fiert în apă clocotită. După 5 minute o strecori şi o opăreşti din nou în apă clocotită cu sare. O laşi să se scurgă într-o strecurătoare.

Pregăteşti maioneza din 2 gălbenuşuri fierte, 2 gălbenuşuri crude, uleiul turnat în fir subţire, un praf de sare şi zeama de lămâie.

Amesteci maio­neza obţinută cu ceapa opărită. Cureţi măslinele de sâmburi şi tai cârnaţii feliuţe. Aşezi într-un castron un strat de ceapă cu maione­ză, unul de cârnaţi, al treilea de ceapă cu maioneză, următorul de măsline, apoi iar ceapă cu maioneză, muşchiuleţul tăiat bucăţele şi conopida murată. Decorezi salata cu maioneză, pătrunjel verde şi fâşii de gogoşar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.