Salată de castraveti cu tarhon

Printeaza

Salată de castraveti cu tarhon

Ingrediente:Salată de castraveti cu tarhon

  • 3 castraveţi mijlocii
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură oţet
  • sare
  • piper
  • mărar sau tarhon
  • hatmaţuchi

 

Mod de preparare:

Castravetele conţine multă apă, iar se­minţele şi substanţa mucilaginoasă care le acoperă sînt indigeste. De aceea este bine să scobim miezul castraveţilor, apoi tăiem rondele pe care le aşezăm într-un castronel rînduri-rînduri, presărate cu sare fină.

Lăsăm să stea cel puţin două ore pentru ca să se scurgă apa. Apoi aruncăm zeama lăsată de castraveţi, tur­năm peste ei apă rece (ca să se frăge­zească), îi scurgem şi îi dăm la rece.

Intr-un pahar punem oţetul, uleiul, pi­perul, mărarul sau foile de tarhon şi de haţmaţuchi tăiate mărunt. Sare nu mai punem. Turnăm sosul în momentul cînd servim salata la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.