Salata de castravete cu somon si ghimbir

Printeaza

Salata de castravete cu somon si ghimbir din: castravete, mere verzi, suc de lamaie, somon afumat, otet, icra de somon, ghimbir, arpagic, smantana, sare si piper alb.

Ingrediente:Salate_2

  • 1 castravete mic
  • 2 mere verzi
  • sucul de la 1 lamaie
  • 200 g somon afumat
  • 2 lingurite cu otet de alcool
  • 2 linguri cu icre de somon (facultativ)
  • 1 lingurita cu ghimbir, proaspat tocat
  • 1 lingura cu ciboulette/arpagic tocata
  • 10 cl smantana lichida
  • sare si piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi castravetele cu un cuţit economic, lăsînd şi o parte din coaja verde. Tăiaţi-l în două pe lungime, înlăturaţi seminţele şi tăiaţi-l în lamele subţiri. Spălaţi merele şi ştergeţi-le. Tăiaţi me­rele în două, fără să le decojiţi, scoateţi căsuţa cu sîmburi.

Tăiaţi jumătăţile de măr felii subţiri şi stropiţi-le imediat cu zeamă de lămîie, pentru a nu se înnegri. Tăiaţi somonul fileuri.

Daţi drumul lamelelor de castravete într-o crăticioară cu apă clocotită şi sărată şi adăugaţi oţetul. Fierbeţi 3 minute, apoi scoateţi feliile de castravete cu spumiera şi daţi-le drumul în apă rece. Scurgeţi-le şi ştergeţi-le cu hîrtie absorbantă. Lăsaţi feliile de castravete să se răcească.

Puneţi castraveţii, merele, somonul, icrele, ghimbirul şi ciboulette într-un castron şi amestecaţi. Bateţi uşor smîntînă într-un castron, cu o furculiţă, pentru a căpăta puţin volum.

Săraţi, piperaţi şi răsturnaţi peste salată. Puneţi în frigider pînă în momentul servirii.

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • salata berlineza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.